in

Sigma 100-400mm F5-6.3 DG DN OS – Voor E-Mount en L-Mount


22 juni 2020, 07:40

Sigma introduceert een nieuwe supertele voor fullframe Sony en Panasonic systeemcamera’s. Deze 100-400mm F5-6.3 DG DN OS | Contemporary combineert hoogwaardige optische prestaties met een laag gewicht en compacte afmetingen.

Natuur- en wildlife-fotografen met een fullframe Sony Alpha 7 of 9 of een Panasonic Lumix S-camera zullen blij zijn met de nieuwe Sigma 100-400mm, want Sony levert weliswaar zelf ook een 100-400mm, maar die is lichtsterker en daardoor een stuk groter en zwaarder, en bovendien meer dan 2x zo duur, terwijl Panasonic überhaupt momenteel zo’n objectief niet in het programma heeft.

Specifiek voor fullframe systeemcamera’s

Sigma heeft de nieuwe 100-400mm Contemporary specifiek ontworpen voor mirrorless fullframe systeemcamera’s en in het optische ontwerp zijn vier SLD lenselementen en één FLD element toegepast om chromatische aberraties tegen te gaan. Sigma claimt dan ook een hoge resolutie van hoek tot hoek en constante optische prestaties op iedere brandpuntsafstand. Heel fijn om te weten: het bereik stel je in met de draairing, maar wil je razendsnel reageren, dan kun je ook gewoon aan de lenstubus trekken of deze induwen om in te zoomen zonder gevaar dat je iets sloopt. Je kunt de nieuwe tele bovendien combineren met een Sigma TC-1411 (1,4x) of TC-2011 (2x) teleconverter, waardoor het bereik toeneemt tot 560mm en zelfs 800mm.

Vloeiende scherpstelling

De snelle en stille AF-motor zorgt voor een vloeiende scherpstelling, waarbij je aan de AF-L knop diverse functies kunt toewijzen voor een nog snellere bediening. De combinatie van het lange telebereik en het afgeronde 9-bladige diafragma zorgt voor een fraaie bokeh. Dankzij een gewicht van slechts 1135 gram, een lengte van 197,5mm en een diameter van 86mm (met filtermaatje 67mm) is deze supertele gemakkelijk mee te nemen in een rugzak of fototas. En nog iets heel prettigs: je hoeft dankzij de vier stops ingebouwde optische stabilisatie niet noodzakelijk een statief onder de 100-400mm te schroeven voor goede resultaten. Dat scheelt weer reisgewicht!

Prijs en beschikbaarheid

Het mooiste van alles is wellicht nog de prijs, want je koopt de Sigma 100-400mm F5-6.3 DG DN OS | Contemporary voor L- of E-mount in principe vanaf juli voor slechts € 1099,-.
www.sigmabenelux.com

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Tips voor het maken van een karakteristiek portret!

Fisheyelenzen