in

Screencast bewerking in Lightroom: meer kleur in de natuur

In deze screencast gaan we aan de slag met deze mooie natuurfoto. Hierin willen we de essentie van de kleuren van het bos meer naar voren halen. De nu nog vale kleuren brengen we naar een geheel nieuwe dimensie.

Dit gaan we doen

Het Eerdebos nabij Ommen is een karakteristiek stukje natuur met ellenlange lanen met dikke eiken. Ergens tussen de bomen door zie je in de verte de contouren van het immense Kasteel van Landgoed Eerde. Het bos is in ieder seizoen een prachtig schouwspel, waarbij de bomen als reuzen fungeren in de voorstelling die je ze presenteren.
In de foto die wij op deze locatie maakten, willen we graag de meer de essentie van de kleuren van het bos naar voren halen. De nu nog vale kleuren brengen we naar een geheel nieuwe dimensie.
Ook zullen we de mensen die in de verte weghalen door even een ‘uitstapje’ naar Photoshop te maken. Of je dit wel of niet wilt is natuurlijk geheel je eigen keuze.

Links: voor, rechts: na

Deze video is een aanvulling op het artikel in Zoom magazine 6/7 van 2020

avatar lazyload

Tom Reuvers

Tom Reuvers is fotograaf en creatief tekstschrijver. Op gebied van fotografie houdt hij zich voornamelijk bezig met concert- en portretfotografie. Voor concerten reist hij het hele land af en verzorgt naast de foto’s ook steeds vaker concertrecensies en interviews. Daarnaast schrijft hij columns, gedichten en korte verhalen. Meer informatie is te vinden op www.tomreuvers.nl Daar vind je ook een selectie van zijn beste foto’s.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Download nu de nieuwe Zoom.nl Licht in het landschap Presets voor Lightroom

Werken met curven in Lightroom: de puntcurve