in

Photoshop – Elementen verwijderen met AI

In dit artikel laten we je zien hoe je met AI in Photoshop grote delen van je foto kunt verwijderen.

Dit gaan we redelijk extreem aanpakken, met deze foto (wederom van Unsplash): https://kwikr.nl/psbetaberg.

AI versus oude methode

Zouden we in de vorige versies van Photoshop iets uit deze foto willen verwijderen, dan ging Photoshop in de foto kijken welke pixels hij kon gebruiken om het verwijderde gebied op te vullen. Met de Generatieve Ai hoeven de vervangende pixels niet meer in de foto aanwezig te zijn, maar gebruikt Photoshop alles wat z’n kunstmatige intelligentie geleerd heeft.

Een uitdaging: alle personen en spullen moeten uit beeld verdwijnen.

Ruim selecteren

We starten weer met het maken van een selectie. Dit doen we weer met de Lasso-tool, omdat we de personen een beetje ruim gaan selecteren. Zou je selecteren met de tool Object selecteren, dan krijg je een te beperkte selectie en probeert hij nieuwe personen te genereren. Teken dus met de Lasso een selectie om de personen en de spullen op de grond.

Maak een selectie ruim om de personen heen.

Resultaat

Klik nu weer in de contextuele taakbalk op Generatief vullen, voer geen tekst in en druk op Enter. We zijn echt verbaasd over de kwaliteit van het landschap dat Adobe weet te creëren, zowel op de voorgrond, als de bergen op het midden en de achtergrond. Alsof er nooit mensen aanwezig zijn geweest.

Het resultaat. Best indrukwekkend toch?


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Tips – Het dynamisch bereik in de praktijk!

Tips voor het fotograferen van jonge dieren