in

In de stijl van Rosalie Van den Kerckhove – Emotionele Portretten


12 januari 2017, 12:00

Het is als fotograaf belangrijk om je eigen stijl te ontwikkelen. Op die manier kan een kijker je herkennen aan de stijl van je foto’s. In de rubriek ‘In de stijl van’ zetten we elke week een Zoomer in de spotlight. Deze week is Rosalie (rose-78) aan de beurt met haar emotionele portretten!

Rosalie Van den Kerckhove is 38 jaar oud en fotografeert nu ongeveer 5 jaar. Fotografie begon voor haar als een hobby waarin ze uren aan tijd stak en zelf alles uitvogelde. ‘Fotografie is spontaan op mijn pad gekomen. Het werd voor mijn gevoel echt als een cadeautje in mijn schoot geworpen, aangezien ik voorheen totaal geen idee had dat ik hier aanleg voor had.’ Al snel werd fotografie haar grootste passie en kon ze niet meer zonder. Tegenwoordig heeft ze haar eigen bedrijfje, wat goed loopt.

Kun je jouw ‘stijl’ kort omschrijven?
‘Ik omschrijf mijn stijl als ingetogen, puur en krachtig, met veel emotie.’

Wat doe je eraan om je eigen stijl te behouden?
‘De manier van bewerken ligt altijd wel een beetje in hetzelfde straatje en daarnaast laat ik mijn modellen poseren op zo’n manier dat er kracht en emotie te zien is in hun ogen. Dat komt in vrijwel elke foto terug en dat is ook echt mijn kenmerk: de ogen.’

Had je altijd al een voorkeur gehad voor een bepaalde soort fotografie?
‘Het werd al snel duidelijk dat mijn hart bij portretfotografie lag. Ik kan verder wel heel blij worden van landschapsfotografie en ook dierenportretten vind ik geweldig, maar dat is meer om naar te kijken.’

Zou je ooit nog een andere fotografiesoort of stijl willen uitoefenen?
‘Eerlijk gezegd zie ik mezelf geen andere fotografievorm uitoefenen. Dit is echt hetgeen dat bij me past en waar ik me op wil focussen. Ik hou van mensen en ben geïntrigeerd door verschillende gezichten en uitdrukkingen. Dat ik een bepaald gevoel kan overbrengen door gezichten te fotograferen vind ik fantastisch.’

Heb je nog tips voor andere Zoomers om een eigen stijl of handtekening te ontwikkelen?
‘Ik denk dat de kracht van het ontwikkelen van een eigen stijl ligt bij het focussen op één specifieke fotografievorm. Richt je op het onderwerp dat het meest aan je hart ligt en wordt daar vervolgens heel goed in. Volg je gevoel, creëer iets dat JIJ mooi vindt en waar jij plezier in hebt. Wat anderen er van vinden is minder belangrijk.’

Heb je nog een ultieme fotografie droom?
‘Mijn eigen grote daglichtstudio hebben, in een mooi pand.’

Is er een Zoomer met een geheel eigen stijl die jij bewondert op Zoom.nl en wie jij een keer ‘In de stijl van..’ zou willen zien?
‘Ik ben helemaal weg van het werk van Monicavdm. Echt bizar mooi en knap hoe ze dat doet. Maar zij is misschien als eens in deze rubriek langsgekomen. Dat zou me niets verbazen.’

Geïnspireerd door Rosalie? Bekijk haar Zoom-profiel voor veel meer mooie foto’s! Bekijk ook de collectie met de mooiste foto’s uit haar portfolio op Zoom.nl!

Portretfotografie tips

Wil je meer handige tips over portretfotografie? Bekijk dan dit overzichtsartikel.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Fotodokter: sporters fotograferen bij weinig licht

Basiscursus architectuurfotografie – oog voor het lijnenspel