in

In de stijl van Angela Dekens – Romantische portretten


29 december 2016, 13:00

Het is als fotograaf belangrijk om je eigen stijl te ontwikkelen. Op die manier kan een kijker je herkennen aan de stijl van je foto’s. In de rubriek ‘In de stijl van’ zetten we elke week een Zoomer in de spotlight. Deze week is Angela (girlgamer) aan de beurt met haar Romantische fotografie!

Angela Dekens is 27 jaar en woont samen met haar verloofde, 2 katten en 5 uilen in Dokkum. Angela kwam 9 jaar geleden voor het eerst in contact met fotografie, maar toen stond ze voor de camera. Tot haar 22ste heeft ze model gestaan. In 2012 kocht ze haar eerste camera, de Canon 1100D. Ze begon met het fotograferen van objecten en dieren. Vrij snel besloot ze om mensen te fotograferen en had ze al haar vrienden voor de camera. Omdat ze zelf model is geweest, kon ze de modellen vrij makkelijk uitleggen hoe ze moesten gaan staan en kijken om zo het perfecte plaatje te krijgen. Nu fotografeert Angela met haar Canon 5D Mark II en is daar nog steeds zeer tevreden mee.

Kun je jouw stijl kort omschrijven?
‘Ik zou mijn eigen stijl omschrijven als een combinatie van Fine Art en Fantasy achtige fotografie. Eigenlijk probeer ik vooral om mijn eigen stijl te creëren en deze varieert soms afhankelijk van mijn interesses.’

Wat doe je eraan om je eigen stijl te behouden?
‘Voor het maken van de foto heb ik altijd een aantal verhalen in mijn hoofd en daar probeer ik de foto in te plaatsen. Voor elke foto verzin ik dus een concept. Ik probeer zoveel mogelijk van het verhaal in mijn foto te laten terugkomen. Voor de rest heb ik bepaalde handelingen in Photoshop die ik hanteer, zodat mijn foto’s altijd in een bepaalde stijl naar voren komen.’

Had je altijd al een voorkeur gehad voor een bepaalde soort fotografie?
‘Ja, ik heb altijd van Fantasy fotografie gehouden. Vooral de verhalen die worden verteld in de foto’s, maar ook de kleding en de make-up die ze gebruiken voor de shoots vind ik erg indrukwekkend en mooi. Later begon ik ook meer van Fine Art en kunstzinnige fotografie te houden, dit heeft voor mij persoonlijk wat meer diepgang.’

Zou je ooit nog een andere fotografiesoort of stijl willen uitoefenen?
‘Ik zou heel graag reis- en landschapsfotografie willen proberen. Deze twee categorieën hebben mij altijd al aangesproken, maar ik mis helaas de tijd om hier nog eens serieus mee bezig te gaan.’

Heb je nog tips voor andere Zoomers om een eigen stijl of handtekening te ontwikkelen?
‘Koop een klein notitieboekje en schrijf elk idee dat je hebt op, zodat je dit kan bewaren. Als je denkt ‘dit is een gaaf idee’ probeer dit dan uit te werken. Het liefst zo dicht mogelijk met het beeld van wat je in je hoofd hierbij had gevormd. Ook belangrijk is om van het fotografieproces te genieten, ook al zal het niet altijd lukken om het beeld in je hoofd om te zetten naar een foto. Toch is het belangrijk om vooral door te gaan, te genieten en dan zal je uiteindelijk slagen.’

Heb je nog een ultieme fotografie droom?
‘Mijn fotografie droom is om ooit eens een eigen expositie te starten.’

Is er een Zoomer met een geheel eigen stijl die jij bewonderd op Zoom.nl en wie jij een keer ‘In de stijl van..”zou willen zien?

Piet Bruystens heeft een mooie herkenbare stijl. Door het gebruik van analoge fotografie en het Fantasy tintje wat hij aan zijn foto’s geeft, vind ik hem erg uniek en waardeer ik zijn foto’s.

Geïnspireerd door Angela? Bekijk haar Zoom-profiel voor veel meer mooie foto’s! Bekijk ook de collectie met de mooiste foto’s uit haar portfolio op Zoom.nl!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Panasonic Lumix DMC-FZ2000

De do’s en don’ts van drones