in

Hoe staat je foto op de muur? Test Pixum Wanddeco simulator


8 oktober 2014, 10:37

Pixum heeft een nieuwe app gemaakt waarmee je, door middel van ‘augmented reality’, een voorproefje kan krijgen hoe een schilderij uiteindelijk aan je muur zal staan.

De app

De app van Pixum is gratis te downloaden in de Apple app-store en de Google Play store. Het werkt heel eenvoudig. Als je de app opent kom je direct bij je camera. Je print een QR-code die je via de app krijgt op een A4-tje en plakt deze op de betreffende plek op je muur. De app zal deze code herkennen en er virtueel, jouw gekozen schilderij op plakken. Je kan nu met je telefoon dichterbij lopen en je zal zien dat de afbeelding vanzelf groter wordt. Loop je iets meer naar de zijkant dan kan je zelfs de rand zien die je krijgt als je je foto op canvas laat afdrukken.

Foto: bloempje76

Bestellen

Het is nu dus heel eenvoudig om een inschatting te maken of het gekozen beeld wel in je interieur past, en zo ja, in welk formaat je deze het beste kan laten afdrukken. In de app kan je namelijk het formaat van jouw virtuele schilderij aanpassen. Je kunt ook makkelijk via één knop een screenshot maken en delen. Zo kun je bijvoorbeeld meteen aan je partner laten zien hoe mooi jouw paddenstoelenfoto boven de bank staat. Zijn alle instellingen naar wens en wil je je resultaat bestellen? Met een klik op de afbeelding komt je bestelling in jouw winkelmandje bij Pixum. Alle aanpassingen die je hebt toegevoegd zoals glans, het aangepaste formaat en kwaliteitsinstellingen zijn dan automatisch ook bij je bestelling doorgevoerd.

Demonstratie

Wanneer je dichterbij loopt, wordt de afbeelding vanzelf groter

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

5 onderwerpen voor nachtfotografie

Fotodokter: ruis en iso