in

Zoom.nl presets nu beschikbaar voor Lightroom én Photoshop | Download Adobe Presets

12 november 2018, 13:38

De Zoom.nl Presets zijn inmiddels bij heel veel fotografen een begrip. Presets of voorinstellingen om je foto’s met één klik een heel eigen sfeer te geven. Nu bieden we deze presets niet alleen aan voor Adobe Lightroom (CC) maar ook voor Adobe Photoshop (CC) .

Zoom.nl Preset pakketten – Welke presets zijn er al beschikbaar?

Er zijn op dit moment al 8 presetpakketten beschikbaar + er zijn nog 2 bonuspakketten beschikbaar in de Zoom Academy. Alle pakketten zijn geschikt gemaakt voor oude en nieuwe versies van Adobe Lightroom (CC) en Photoshop (CC).

Kijk op www.zoom.nl/presets voor alle actuele presets.

Presetpakketten:
• Landschap Presets
• Portret Presets
• Zwart-Wit Presets deel I
• Vintage Presets
Herfst Presets
• Winter Presets
• Vakantie Presets
• Zwart-Wit Presets deel II

Zoom Academy Bonuspakketten:
• Portret Presets in Cursus Portretfotografie
• Landschap Presets in Cursus Landschapsfotografie

Voorbeeld
(Foto © Hans Kluppel)

Wat zijn Lightroom en Photoshop Presets?

Presets in Lightroom of Photoshop zijn voorgebouwde instellingen waarmee je je foto’s in één klik kunt transformeren. Zoom.nl heeft een aantal van dit soort preset-pakketten gemaakt die je in Adobe Lightroom of Photoshop kunt gebruiken. Op deze pagina kun je de Zoom.nl presets downloaden. Daarna kun je ze installeren om jouw foto’s die finishing touch te geven.

Waarom Lightroom of Photoshop Presets gebruiken?

Adobe Lightroom en Photoshop worden op Zoom.nl het meest gebruikt om foto’s te bewerken. En terecht, want de programma’s bieden naast een bijzonder krachtige ontwikkelmodule voor raw-bestanden, tal van mogelijkheden om foto’s te organiseren en snel te bewerken. Zo bieden ze de mogelijkheid om met één klik een foto te verbeteren, door zogeheten ‘voorinstellingen’ of ‘presets’.

In een preset zitten alle aanpassingen die je anders met de hand zou moeten doen. Zo worden bijvoorbeeld het contrast, schaduwen, hooglichten, helderheid en meer automatisch ingesteld.

Hoe moet je de presets installeren?

De presets installeren in Lightroom of Photoshop is niet moeilijk. Pak allereerst het zip-bestand uit, bijvoorbeeld met 7Zip.
Lees daarna de installatie-instructie van jouw software:

Installatie-instructies Lightroom Classic CC versie 7.3.1 en lager

Installatie-instructies Lightroom Classic CC versie 7.3.1 en hoger

Installatie-instructies Photoshop CC

Meer leren?

Dit artikel is slechts een klein onderdeel van de uitgebreide fotografiecursussen die je kunt volgen op Zoom Academy. Bekijk het grote aanbod van online fotografiecursussen in de Zoom Academy en start direct met een Cursus Lightroom, Basiscursus Fotografie of een van de vele anderen!

Gemiddelde beoordeling: 8,5

“Erg tevreden. duidelijke uitleg en duidelijke video’s. Voordeel is ook dat je nog eens terug kan kijken. Ik kijk uit naar een volgende training.” – John R

Naar de Academy

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Bijzondere fotoverhalen gezocht!

Smartphonografie Pro – Olloclip Pro en Intro