in

Gebruikersreview: Rollei Selfie Stick 4 Life19 augustus 2015, 09:25

Selfiestokken zijn er in alle maten, soorten en prijsklassen. Voor Zoom.nl testte Janou Zoet de Rollei Selfie Stick 4 Life.

Niet perse een gadget wat je dagelijks gebruikt, maar wel eentje die iedere smartphonefotograaf zou moeten hebben als je het mij vraagt. Waarom? Omdat je er hele spontane foto’s van krijgt! Vooral voor het nemen van groepsfoto’s vind ik een selfie stick echt een aanrader. In plaats van geposeerde statische plaatjes, krijg je namelijk hele gezellige beeldvullende groepsfoto’s.
Maar ook als verlengstuk van je arm is een selfie stick een uitkomst. Hartstikke handig als je van hoger of bijvoorbeeld laag boven water een foto wil maken.
Lees hier 12 tips voor de perfecte selfie.

Ik was dus erg benieuwd naar de Rollei Selfie Stick 4 Life. Normaal gesproken gebruik ik goedkope selfie sticks van een paar euro, dus een duurdere stick als de Rollei met Bluetooth verbinding klinkt dan veelbelovend. Deze stick kan uitgeschoven worden tot 90 cm, heeft een afstandsbediening verwerkt in het handvat en als de accu opgeladen is, kan de hij zo’n 100 uur mee.

Stevig

Wat meteen opvalt bij het uitpakken van de stick, is dat hij heel compact is. Met een uitgeschoven lengte van 90 cm heeft de stick een vrij standaard formaat, maar ingeklapt is het een handig compact dingetje. Makkelijk mee te nemen in je tas dus. Hij is ook nog lichtgewicht. Het in- en uitschuiven gaat makkelijk. Ondanks het lichte gewicht, voelt de Rollei als een stevige selfie stick.

Een groot verschil met de goedkopere selfie sticks is het handvat van de Rollei. Die is namelijk behoorlijk breed en daardoor erg prettig vast te houden. Wat mij betreft is dat echt een pre, het voelt gewoon steady.

Het aansluiten van de selfie stick gaat door middel van bluetooth. Geen gedoe met kabeltjes dus, alleen wel even aansluiten. Daarvoor moet je in je instellingen duiken om de twee apparaten te ‘pairen’. Een eenmalige actie, want daarna gaat het aansluiten simpel door alleen het bovenste knopje in te drukken. Vergeet alleen niet om de stick zo nu en dan op te laden, want als de accu leeg is, heb je natuurlijk weinig aan de afstandsbediening.

De stick is compatible met zowel Android als iOS. Door het indrukken van het knopje switch je van iOS naar Android, of andersom. En dat is meteen ook ontzettend onhandig. Want onder die knop zit de ontspanner voor het maken van foto’s en je drukt al snel de verkeerde knop in! Tijdens mijn test reportages heb ik regelmatig de verkeerde knop ingedrukt en dan verlies je dus de connectie tussen je telefoon en de stick en maak je geen foto. Minpuntje.

Vertraging

Het fotograferen gaat verder prima. Er zit soms een kleine vertraging tussen het indrukken van de ontspanner en het moment dat je telefoon de foto maakt, dat is even wennen.

De klem waartussen je je telefoon stopt voelt heel betrouwbaar. Mijn telefoontje zit er stevig in, dus ik durfde het wel aan om een aantal foto’s laag boven water te maken. Iets wat ik met een goedkopere selfie stick niet altijd durf.

Al met al heb ik de Rollei Selfie Stick 4 Life, ondanks de minpuntjes, tijdens de testperiode met plezier gebruikt. Vooral de stevigheid van de stick en fijne grip zijn voor mij absolute pluspunten. Ik gebruik selfie sticks voor groepsfoto’s en selfies, maar ook als verlengstuk van mijn arm voor andere soorten foto’s en dan is een stevige betrouwbare stick erg prettig. De relatief hoge prijs neem ik dan maar voor lief. Gebruik je een selfie stick niet vaak? Dan zou ik lekker voor een goedkopere versie gaan.

Meer info:
Product: Rollei Selfie Stick 4 Life
adviesverkoopprijs: € 44,99
Te koop via: conrad.nl
website: www.rollei.com
Plus- en minpunten
Voelt stevig en toch lichtgewicht
draadloos dmv bluetooth
bruikbaar voor zowel iOS als Android
telefoon zit stevig vast
breed handvat, makkelijk vasthouden
je drukt snel de verkeerde knop in (= connectie verlies)
vertraging foto nemen
prijs
accu moet opgeladen worden

Beoordeling

Score:

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Circus Herman Renz: mijn eerste stappen in documentaire fotografie

Met deze 8 tips zet je elke vuurtoren in de schijnwerpers