in ,

De mooiste fotolocaties om te fotograferen – Den Bosch

De stad Den Bosch staat bekend om zijn middeleeuwse stadscentrum. Het is een van de oudste en meest complete stadscentra van Nederland. We geven je de beste locaties om de stad vast te leggen!

Wil je meer leren over fotografie en ook prachtige foto’s leren maken? Bekijk dan onze Basiscursus Fotografie

Sint-Janskathedraal

In zijn geheel de Kathedrale Basiliek van Sint Jan Evangelist genoemd, is deze kathedraal zeer opvallend midden in Den Bosch. Door zijn grootte en rijkdom aan beeldhouwwerk kun je de kathedraal niet missen en komt hij boven alle huizen uit. De kerk behoort tot de Top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg en dus zeker een bezoekje waard. Zowel van de buitenkant te bewonderen als van de binnenkant!

Jaap93
Artmen

Binnendieze

Van oorsprong is de Binnendieze een doolhof van 12 kilometer lengte door Den Bosch heen. Nu resteert hier nog zo’n een derde van, genaamd de Binnendieze. De stad kenmerkt zich met deze kleine grachtjes die onder veel huizen doorgaan. Met een rondvaartboot kun je genieten van verschillende routes over de Binnendieze.

Noci68

Paleiskwartier

Een bijzondere wijk in Den Bosch, waar wordt gewoond en gewerkt. Je vindt er appartementen, onderwijsinstellingen en het Paleis van Justitie. Ook zijn er veel bedrijven, winkels en cafés gevestigd. Het bijzondere aan dit Paleiskwartier is het zicht erop over het water. De appartementen langs het water lijken vanaf een bepaalde hoek op een soort zeilboten over het water. Een prachtig stukje architectuur om vast te leggen!

Joheuvel

Bossche Broek

Bijzonder aan het natuurgebied het Bossche Broek is dat het dicht bij het centrum van de stad Den Bosch ligt. Het natuurgebied bevat veel water en natte graslanden. Vanuit de stad ben je dus zo in de weide natuur met talrijke plantensoorten en moeras- en watervogels om te fotograferen.

Durie003

De Moerputtenbrug

Deze oude brug is een rijksmonument en fungeert als voetgangersbrug. Je komt uit in het natuurgebied de Moerputten. De gele brug is ooit een spoorbrug geweest en is sinds 2011 heropend als voetgangersbrug. Zeker een wandeling en een foto waard!

Made-by-bas-verhoeven
Schramfotografie

Bolwoningen Den Bosch

Heel bijzonder in Den Bosch zijn de excentrieke bolwoningen in de woonwijk Maaspoort. Verhaal gaat dat de bolwoningen zijn geïnspireerd door de bekende Bossche Bol. De woningen zijn ontworpen voor 1 of 2 personen en staan prachtig tussen het groen. Ze zijn uniek op onze wereldbol!

De Citadel

Oorspronkelijk als dwangburcht gebouwd is de Citadel in Den Bosch nu het Brabants Historisch Informatie Centrum. Je kunt er een rondleiding doen langs het buitenterrein en het interieur! De Citadel is een fort en is eigendom van de Staat!

Station

Wie van architectuurfotografie houdt, kan zich altijd wel vermaken op een station. Zo valt het station ‘s-Hertogenbosch ook mooi vast te leggen!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Tien onmisbare accessoires voor elke fotograaf

Geld verdienen met je foto’s