in

De 6 mooiste fotolocaties om te fotograferen in: Rotterdam

Netherlands, Rotterdam - Delfshaven

Sanne van den Bosch

Rotterdam. Een stad dat zich na de Tweede Wereldoorlog opnieuw heeft opgebouwd met moderne architectuur, maar waar ook historische stadsdelen overeind zijn blijven staan. Hier bevinden zich dé plekken voor coole straat- en architectuurfoto’s.

Wil je meer leren over fotografie en ook prachtige foto’s leren maken? Bekijk dan onze Basiscursus Fotografie

1. Erasmusbrug

De Erasmusbrug is het symbool van Rotterdam. Dag en nacht en vanuit verschillende standpunten is de brug fotogeniek.

2. Kop van Zuid

Vlakbij de Erasmusbrug ligt Kop van Zuid. Kop van Zuid bevindt zich aan de zuidoever van de Nieuwe Maas. Vroeger was dit havengebied, waar bij het huidige Hotel New York de cruiseschepen van de Holland Amerika Line aankwamen en vertrokken. Er leggen nu nog regelmatig cruiseschepen aan op het schiereiland, waar zich ook wolkenkrabbers en het Nederlands Fotomuseum bevinden. Hier mengt oud en nieuw met elkaar.

mijnstyle

3. Luchtsingel

Met de Luchtsingel probeert de gemeente Rotterdam Noord met Rotterdam Centrum te verbinden om nieuw leven in een vergeten gebied te brengen. De Luchtsingel bestaat uit een geel geverfde houten brug dat Noord en Centrum verbindt, DakAkker waar op het dak van Schieblock groente, fruit, kruiden verbouwd worden en bijen gehouden worden, Dak Hofplein waar je op het dak van de hofbogen kunt picknicken of publieke activiteiten plaatsvinden, en Park Pompenburg. Je kunt hier creatieve foto’s maken.

4. Kubuswoningen, Markthal, metrostation Blaak en Oude Haven

De kubuswoningen zijn waarschijnlijk naast de Erasmusbrug en Euromast een van de meest gefotografeerde gebouwen in Rotterdam. Je kunt hier en bij het ernaast gelegen metrostation Blaak spelen met de lijnen van de gebouwen. Naast de kubuswoningen bevinden zich de Markthal, dat van binnen en buiten een groot kunstwerk is, en de Oude Haven met het Witte Huis, dat een van de oudste havens van de stad is. Ook in dit stadsdeel wisselt historische en moderne architectuur elkaar af.

PrachtigRotterdam
jeroenkl

5. Delfshaven

Delfshaven heeft de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog overleefd. Met de typische herenhuizen lijkt het net of je Amsterdam of Utrecht fotografeert.

jeroenkl

6. Kralingse Plas

Ben je de stad even zat? Dan kun je prachtige natuur- en landschapsfoto’s maken bij de Kralingse Plas. Zeker als de zon ondergaat achter de Rotterdamse skyline.

marleensavert

Bekijk ook deze 7 Amsterdamse spots voor de beste shots!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Hoe werkt de belichting van je camera?

Cheatsheet: Perfect belichten