in

De 5 mooiste kustgebieden in Nederland om te fotograferen


23 januari 2020, 16:15

Kustgebieden en de zee zijn in alle seizoenen mooi! Zelfs in de winter kun je fantastisch fotograferen als het koud en stormachtig is. In dit artikel hebben we de 5 mooiste kustgebieden in Nederland verzameld om te fotograferen.

De 5 mooiste kustgebieden in Nederland om te fotograferen

  • • Palendorp Petten
  • • Westkappele
  • Texel
  • • Scheveningen
  • • Kwelder Holwerd

Palendorp Petten

Voor een fantastische fotografielocatie op het strand moet je bij Petten aan Zee zijn. Daar staat namelijk het monument Palendorp. Dit kunstwerk bestaat uit een groot aantal palen op het strand, die je kunt gebruiken om een imposante compositie neer te zetten. Omdat het strand in het westen van Nederland ligt is het een perfecte plek om de zonsondergang te fotograferen in combinatie met het monument.


Foto: edwinkooren

Bekijk deze locatie op Google Maps.

Westkapelle

De provincie Zeeland heeft ontzettend veel stranden om van te genieten als fotograaf. Wij raden aan om de ondergang te bekijken in Weskapelle, het meest westelijke puntje van het schiereiland Walcheren in Zeeland. In Westkapelle staan ook rijen met golfbrekers die je als fotograaf kunt gebruiken om meer lijnenspel in de foto te brengen. Als je langs het strand iets verder naar het noorden loopt heb je daar ook een mooie vuurtoren staan. Een heerlijke wandeling over het strand, waar je lekker kan uitwaaien.


Foto: Arnoud78

Bekijk deze locatie op Google Maps.

Vuurtoren Texel

Op de Waddeneilanden kun je fantastisch uitwaaien, en ook voor fotografen zijn er fotogenieke plekken te vinden. Zo ook op Texel, waar je zo’n dertig kilometer strand hebt. Langs het lange strand in het noorden heb je ook een prachtige vuurtoren. Deze staat op het meest noordelijke puntje van het eiland tussen de duinen en het strand.

Naast het strand zijn er natuurlijk nog meer mooie locaties op Texel om te fotograferen. In dit artikel hebben we de tien mooiste fotolocaties van Texel op een rijtje gezet.


Foto: JustinSinner

Bekijk deze locatie op Google Maps.

Scheveningen

Scheveningen is natuurlijk een populair strand in de zomer voor vakantiegangers en zonnebaders. Maar in de andere seizoenen kun je er ook goed fotograferen. De bekende pier zorgt voor een mooie bouwstructuur in het water, en geeft je foto een ankerpunt voor een interessante compositie. Ten zuiden van de pier in Scheveningen heb je de twee havenhoofden voor de haven van Scheveningen. Deze pieren bestaan uit grote blokken steen met elk een kleine toren aan het eind. Deze uiterste punten lenen zich ook goed voor het fotograferen van de zee.


Foto: SimonB93

Bekijk deze locatie op Google Maps.

Kwelder Holwerd

Op stormachtige dagen kun je in Friesland heerlijk vertoeven op de pier van Holwerd. Vanaf die pier gaat de boot naar Ameland, en op stormachtige dagen kun je hier de dreigende bewolking goed fotograferen. Als het niet stormt kun je in dit gebied ook goed terecht. Langs de pier heb je verschillende plekken waar rijshouten dammen het slib laten bezinken. Deze dammen geven mooie lijnen in het gebied, en zorgt voor wat begroeiing. Een klassiek strand is er niet, maar om de pier heen heb je een prachtig natuurgebied met veel verschillende vogels. De kwelder achter de dijk is een gebied met meerdere vogelhutten en uitgestrekte landschappen.


Foto: ArjanSijtsma

Bekijk deze locatie op Google Maps.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Meld je nu aan voor de Zoom Fotowalk in Haarlem

ISO, Diafragma & Sluitertijd – de belichtingsdriehoek uitgelegd