in

Canon EOS R3 gepresenteerd – Professionele systeemcamera

Canon heeft de nieuwe EOS R3 gepresenteerd. Deze professionele fullframe systeemcamera was al aangekondigd, maar nu zijn er meer details ingevuld. Een korte aanvulling:

De EOS R3 is bedoeld voor sport- en nieuwsfotografen. De camera heeft een nieuwe, door Canon ontwikkelde stacked CMOS-sensor met belichting via de achterzijde en haalt opnamesnelheden tot 30 bps in RAW-modus mét AF/AE tracking. Speciale aandacht is besteed aan de AF-tracking van mensen, dieren (waaronder vogels) en autosport (racemotoren en raceauto’s). De camera herkent dus ook racewagens op de baan. Videofilmers kunnen intern overgesamplede 4K- of RAW-opnamen opslaan en Canon Log 3. Interne stabilisatie in de body zorgt ervoor dat je ook uit de hand kunt werken met langere telelenzen.

Ooggestuurde autofocus

De EOS R3 maakt het nauwkeurig volgen en scherpstellen op snelle onderwerpen tijdens actiemomenten mogelijk dankzij een nieuwe generatie Dual Pixel CMOS AF. Bovendien heeft de EOS R3

een verbeterde eye-focus technologie aan boord die de scherpstelling richt op waar je heen kijkt door de zoeker. Dat scherpstellen kan zelfs bij lichtniveaus van -7EV of lager. Daar bovenop komt de melding dat de camera ook kan flitsen bij gebruik van de elektronische sluiter, wat vrij bijzonder is omdat zoiets meestal ontaard in een ‘rolling shutter’ effect.

Prijs en beschikbaarheid

De levertijden en prijzen van de nieuwe EOS R3 zijn nog niet bekend.

www.canon.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

5 fotolocaties om zeevonk te fotograferen

Panasonic Lumix S 50mm F1.8