in

Binnenkort op NatGeo – Photographer

National Geographic Documentary presenteert dit jaar de nieuwe docuserie ‘PHOTOGRAPHER’, gecreëerd door de met prijzen bekroonde filmmakers E. Chai Vasarhelyi en Jimmy Chin. Deze zesdelige serie volgt zeven wereldberoemde fotografen met elk hun eigen unieke expertise in het vastleggen van diverse disciplines, van mode tot natuur.

In ‘PHOTOGRAPHER’ worden kijkers meegenomen op een reis met enkele van ’s werelds meest buitengewone visuele verhalenvertellers. De serie onthult het unieke proces van elke fotograaf door middel van beelden van hun missies, achtergrondinformatie, archiefmateriaal en interviews. Het laat zien hoe ze achter de camera zijn beland en hoe ze de wereld om hen heen ervaren.

Dan Winters

Een van de fotografen die centraal staat in de serie is fotojournalist Muhammed Muheisen, een tweevoudig Pulitzer Prize-winnaar en National Geographic fotojournalist. In de aflevering met Muheisen staat zijn transformatie van fotojournalist naar activist centraal. Hij documenteert de verhalen van Oekraïense oorlogsvluchtelingen, met speciale aandacht voor kinderen aan de Oekraïense en Roemeense grens. Het is een aangrijpend en relevant onderwerp dat de kijker meeneemt in de worstelingen van een fotograaf die niet alleen verslag wil doen van het lot van deze kinderen, maar ook een emotionele band met hen ontwikkelt.

PHOTOGRAPHER‘ biedt een diepgaand inzicht in het fotografievak en blijft tegelijkertijd geworteld in universele thema’s door de persoonlijke lens van elke fotograaf. Het overstijgt het genre van fotografieshows door een dieper begrip te bieden van de krachten die deze obsessieve fotografen drijven in hun streven naar visuele perfectie.

Muhammed Muheisen

Kijk naar ‘PHOTOGRAPHER‘ vanaf 23 maart, elke zaterdag om 21:30 uur op National Geographic of stream alle afleveringen vanaf 23 maart op Disney+.


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Werken met Photoshop Elements – Deel 1

Tips voor portretfotografie binnen zonder studio