in

Adobe Photoshop en Premiere Elements 2024

Behalve voor de Creative Cloud-apps voor professionals en gevorderde hobbyisten introduceert Adobe ook jaarlijkse updates voor zijn gebruiksvriendelijke beeld- en videobewerkingsprogramma’s Photoshop Elements en Premiere Elements.

Zo ook dit jaar. Deze updates brengen, naast een verbeterde gebruikservaring, nieuwe creatieve mogelijkheden, mede dankzij kunstmatige intelligentie (AI). In Photoshop Elements 2024 is de meest opvallende vernieuwing de gebruikersinterface, met een nieuw ontworpen donkere modus en één-klik-oplossingen als onderdeel van het paneel Snelle handelingen. Dit paneel biedt 25 opties voor efficiënte beeldbewerking, zoals het selecteren van achtergronden en het verwijderen van jpeg-artefacten. Verder maakt de update het bewerkingsproces efficiënter door alle tekstopties te centraliseren en een nieuwe creatieve tekststijl toe te voegen die tekst opfleurt voor socialemediaposts.

Premiere Elements neemt een aantal van deze verbeteringen over, waaronder de vernieuwde gebruikersinterface en de donkere modus. Een unieke toevoeging is de Reels-functie, die automatisch interessante clips selecteert en combineert tot een highlight-reel. Ook zijn er nieuwe audio-effecten, zoals ReVerb en DeHummer, om de audiokwaliteit te verbeteren.

Beide programma’s ondersteunen nu ook het gebruik van gratis Adobe Stock-foto’s en bieden templates voor verschillende socialemediaformats. De Elements Web- en Mobile- apps, hoewel nog in het bètastadium en alleen in het Engels, beloven verbeterde interoperabiliteit en synchronisatie tussen mobiele, desktop- en webversies van Elements. De 2024-versies van Photoshop en Premiere Elements zijn per direct beschikbaar voor download, waarbij de prijzen voor volledige licenties en upgrades gelijk zijn gebleven. Voor beide programma’s afzonderlijk betaal je € 100,43 voor de volledige versie en € 82,28 bij een upgrade. Beide programma’s samen kosten € 151,25 respectievelijk € 124,63.

www.adobe.com/nl


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Foto’s weer synchroniseren met je Lightroom bibliotheek

Nieuwe livestream Photoshop (+ terugkijken Lightroom)