in

9 fotogenieke fotolocaties in Zuid-Holland


13 september 2020, 10:59

In deze serie geven we je negen mooie fotolocaties in een van de Nederlandse provincies. Dit keer bespreken we de meest fotogenieke locaties in Zuid-Holland, een provincie in het westen van Nederland.

In de tekst hieronder hebben we alle 9 fotolocaties voor het fotograferen van Zuid-Holland even voor je uitgeschreven. Wil je precies weten waar je de locaties kunt vinden? Check dan het kaartje onderaan het artikel.

1. Rotterdam

Rotterdam is een stad vol architectonische hoogstandjes en is voor de architectuurfotografen onder ons dan ook een stad waar je echt geweest moet zijn. De markthal en de beroemde kubuswoningen zijn dan gebouwen die je niet mag missen. Ook de Euromast is een must-see. De toren domineert de skyline van Rotterdam, maar ook vanaf de toren kun je prachtige uitzicht foto’s maken.


Foto: MauriceMeerten

2. Leiden

Leiden heeft een gezellig centrum met leuke straatjes en fotogenieke grachten. Gezellig en knus zijn woorden die enorm goed bij deze stad passen en in deze studentenstad valt altijd wel iets te beleven.


Foto: TdeLeede

3. Scheveningen

Scheveningen is prachtig, maar vooral de pier van Scheveningen, en het strand dat daarbij hoort, moet je echt eens op de foto zetten. Het strand is prachtig en het Amarâth Kurhaus torent hoog boven iedereen uit. Kom hier met zonsondergang, wanneer de hele promenade oranjerood kleurt, of net na zonsondergang, wanneer de aangestoken lampen het strand verlichten.


Foto: Olga-schraven

4. Den Haag

Dicht bij Scheveningen ligt Den Haag. Bij een bezoek aan Den Haag kun je het Mauritshuis niet overslaan. Het gebouw is prachtig van architectuur en ligt mooi aan het water, waardoor de lichtjes, na zonsondergang, mooi worden weerspiegeld. Ook het binnenhof mag je niet vergeten. Dit historische parlementsgebouw is bij iedere Nederlander bekend.


Foto: Eyeconicframes

5. Bollenstreek

Ook de bollenstreek ligt in Zuid-Holland en wanneer de bloemen weer gaan bloeien is deze streek zeker de moeite van het bezoeken waard. De bloemenvelden van deze streek zijn perfect voor een paar prachtige landschapsfoto’s.


Foto: Bossiema

6. Kinderdijk

De molens op Kinderdijk vormen een echt Hollands beeld. De molens zijn al honderden jaren oud en staan dan ook op de werelderfgoedlijst van Unesco. De negentien molens die dit molencomplex vormen in de Albasserwaard, zorgen voor de afwatering van de omliggende polders. De molens in combinatie met het omliggende water en vrije landschap zorgen voor een prachtig beeld waar je hele mooie landschapsfoto’s van kunt maken.


Foto: sgtravel

7. Gouda

Gouda staat bekend om zijn kaas en bij een bezoek aan Gouda mag je de kaasmarkt dan ook niet missen. De markt biedt een kijkje in de eeuwenoude handelsprocessen, waarbij de kazen doormiddel van handjeklap worden verhandeld. De prachtige, grote gele kazen gecombineerd met de mensen in klederdracht zorgen voor een heerlijk ouderwets beeld.


Foto: amsterdamned

8. Keukenhof

Het Keukenhof is een van de kleurrijkste plekjes van Nederland, er staan hier namelijk in totaal zo’n 7 miljoen bloembollen in de grond. De enorme tuin is slechts twee maanden per jaar geopend en in die tijd komen er heel veel bezoekers op af. Dat maakt Keukenhof een geweldig uitje om bloemen te fotograferen, maar het zorgt er ook voor dat je even goed kunt oefenen op het ontwijken van toeristen.


Foto: Folledammer

9. Madurodam

Voor mensen die graag aan miniatuurfotografie doen is Madurodam de zevende hemel. In Madurodam kun je héél Nederland in één dag bezoeken. In dit park is Nederland namelijk heel klein en op schaal weggezet. Wandel tussen de kleine huisjes en koop een schattig klein setje klompen.


Foto: gemekker

De locaties op een kaartje

Hieronder kun je alle locaties op een kaartje vinden, zo weet je zeker dat je de juiste kant op gaat. Klik op de rode cameraatjes om de locaties te vergroten.

Inspiratie nodig?

Heb je nog wat inspiratie nodig? Bekijk dan de collectie Verfrissend Zuid-Holland en kom erachter wat voor moois deze provincie te bieden heeft!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

De mooiste fotolocaties om te fotograferen in: Den Haag

Met tegenlicht fotograferen – vijf tips voor het mooiste resultaat.