in

9 fotogenieke fotolocaties in Zeeland

12 juli 2020, 11:18

In deze serie geven we je negen mooie fotolocaties in een van de Nederlandse provincies. Dit keer bespreken we de mooiste plekjes in Zeeland, een provincie in het zuidwesten van Nederland.

In de tekst hieronder hebben we alle 9 fotolocaties voor het fotograferen van Zeeland even voor je uitgeschreven. Wil je precies weten waar je de locaties kunt vinden? Check dan het kaartje onderaan het artikel.

1. Neeltje Jans

Dit themapark is gevestigd op het voormalige werkeiland Neeltje Jans. In het themapark wordt uitleg gegeven over de deltawerken. Naast het feit dat het enorm interessant is om het deltapark te bezoeken, kunnen de deltawerken ook een mooi onderwerp vormen voor de fotografie.


Foto: Martijnvandernat

2. Middelburg

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en zeker de moeite waard om even te bezoeken. De monumentale stad heeft tal van historische gebouwen om te fotograferen en de vele evenementen en winkels zorgen ervoor dat Middelburg en bruisende stad is om doorheen te wandelen.


Foto: bennik

3. Zeelandbrug

Deze brug is vijf kilometer lang en is één van de langste bruggen van Nederland. De burg is een prachtig onderwerp voor de fotografie en als je een keer in Zeeland bent is het zeker de moeite om er even langs te rijden.


Foto: Tombrouwer

4. Zierikzee

Zierikzee is een havenstad met een rijke historie en met wel zo’n vijfhonderd monumenten in en rondom de stad, één van de bekendste monumenten is de Dikke Toren. De oude sfeer van de stad is te voelen en wanneer je door de straten wandelt is het net alsof je terug stapt in de tijd.


Foto: FotograQui

5. Vlissingen

Vlissingen heeft de langste zeeboulevard van Nederland, de schepen die voorbij varen, varen enorm dichtbij. Het is niet zo gek dus dat de stad enorm bekend staat om zijn boulevard en alles wat daar te beleven is.


Foto: rrlhardeman

6. Veere

Veere is een prachtige oude havenstad. Waar eens de schotse schepen met goederen en migranten aanmeerden, liggen er nu vooral jachten en andere boten in de haven. De stad ademt echter nog steeds de historische, glorieuze gloed van het verleden uit en dat kun je overal in terugzien. Extra leuk zijn de dinsdagen in de zomervakantie. Op die dagen is het markt in het centrum van het stadje, iedereen gaat dan in klederdracht en de schapen lopen los over de markt.


Foto: lucfriant

7. Domburg

Het strand van Domburg is enorm populair, maar het is ook de oudste badplaats van Nederland. ’s Omers stroomt het strand vol badgasten, maar in de winter kun je vooral genieten van de zilte lucht en de paarden die over het strand galopperen. Naast het prachtige strand van Domburg, heeft het dorpje nog veel meer te bieden, waaronder ook het rijke bosgebied De Manteling.


Foto: Ariscaa

8. Cadzand-Bad

Het strand van Cadzand is het meest zuidelijke van Nederland en ligt daarmee aan de grens met België. Het grenst ook aan het prachtige natuurgebied De Zwin, dus wanneer je de wandelingen aan het strand beu bent, kun je makkelijk doorwandelen naar dit natuurgebied.


Foto: ReneMoorman

9. Renesse

Renesse ligt op Schouwen-Duivenland. Er ligt een schitterend bosrijk gebied vlakbij het strand, ook hier kun je dus weer genieten van het beste van beide werelden. Voornamelijk in de herfst is dit genieten, wanneer je lekker kunt uitwaaien op het strand en vervolgens een wandeling door de kleurrijke bossen kunt maken.


Foto: Mknikker

De locaties op een kaartje

Hieronder hebben we alle bovengenoemde locaties nog even voor je op een kaartje gezet, zo weet je zeker dat je de goede kant op gaat. Klik op de rode cameraatjes om de locaties te vergroten.

Inspiratie nodig?

Heb je nog wat inspiratie nodig voordat je op pad gaat? Bekijk dan onderstaande collectie en zie hoe je deze provincie op zijn best vastlegt!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

UPDATE: 11 tips voor het fotograferen door een glazen bol

Fotodokter: Binnen flitsen