in

9 fotogenieke fotolocaties in Overijssel

6 september 2020, 10:25

In deze serie geven we je negen mooie fotolocaties in een van de Nederlandse provincies. Dit keer bespreken we de meest fotogenieke locaties in Overijssel, een provincie in het oosten van Nederland.

In de tekst hieronder hebben we alle 9 fotolocaties voor het fotograferen van Overijssel even voor je uitgeschreven. Wil je precies weten waar je de locaties kunt vinden? Check dan het kaartje onderaan het artikel.

1. Giethoorn

Dit plaatsje wordt ook wel het Venetië van Nederland genoemd. Met bootjes kun je hier langs de vele huisjes varen en het ziet er werkelijk sprookjesachtig uit. Helaas is Giethoorn, net als Venetië, druk bezocht door toeristen. Probeer daarom je bezoek goed te plannen, zodat je in alle rust kunt genieten van dit prachtige stadje.


Foto: Icutolo

2. Nationaal Park Weerribben-Wieden

Dit meren- en moerasgebied kun je het beste per boot verkennen. Het gebied bestaat vooral uit meren, moerassen, slootjes, plassen en kanalen en is het grootste laagveenmoeras van noordwest Europa. Ga op pad met een kano, roeiboot of fluisterboot en met een beetje geluk kom je zelfs een otter tegen. Dit diertje leeft, na een tijdje uitgestorven te zijn in ons land, weer sinds 2002 in Nederland.


Foto: olav

3. Zwolle

Zwolle is de hoofdstad van de provincie Overijssel en werkelijk een prachtige stad. De stad staat vol schitterende gebouwen en het bruisende straatleven is er perfect om op de foto te zetten.


Foto: Beuv-foto

4. Landgoed Twickel

Landgoed Twickel stamt uit de zestiende eeuw en hoewel hier eerst een ander kasteel stond, is het huidige kasteel prachtig. Het landgoed is echter vooral populair om zijn tuinen, zowel de rozentuin als de rotstuin zijn schitterend en zeker het bezoeken waard.


Foto: nldazuu

5. Kampen

Kampen is een gezellig stadje met ook weer prachtige architectuur. Het is een hanzenstad, wat betekend dat de stad vroeger uitmaakte van een handelsverbond tussen vele steden in Duitsland en noord-Europa. Als je door de stad loopt proef je bijna het verleden en waan je je een heel stuk terug in de tijd.


Foto: josreimering

6. Lemelerberg

De Lemelerberg ligt midden tussen de heidevelden, bossen en vennetjes. De berg is 78 meter hoog en kan daarmee eigenlijk niet echt een berg genoemd worden, maar vanaf de berg heb je wel een prachtig uitzicht op de omgeving. Daarbij is ook de omgeving schitterend en kun je hier geweldige landschapsfoto’s maken.


Foto: srozemuller

7. Deventer

Deventer is een hanzenstad, wat betekend dat de stad vroeger uitmaakte van een handelsverbond tussen vele steden in Duitsland en noord-Europa. De stad is enorm trots op het feit dat het een hanzenstad is en dat kun je dan ook op veel plekken terug zien. Deventer zit vol gezellige, sfeervolle straatjes die barsten van de historie. Je loopt langs prachtige oude panden, waaronder de Proosdij: het oudste stenen woonhuis van Nederland. Het gebouw is rond 1130 gebouwd en het staat er nog steeds.


Foto: bartrosfotografie

8. Sallandse Heuvelrug

Het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug is net als de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug een overblijfsel uit de ijstijd. Het hoogste punt van dit natuurgebied is de Grote Koningsbelt, die 75 meter hoog is. Vanuit deze heuvel heb je een prachtig uitzicht op de omgeving, maar ook vanaf andere heuvels zoals de Holterberg, Nijverdalse Berg, Wullenberg en Noetselerberg kun je mooi om je heen kijken.


Foto: GeKo

9. Beerze

Het dorp Beerze licht ten zuiden van de Vecht tussen Ommen en Mariënberg. Beerze is echter ook een natuurgebied, waarvan het dorp Beerze het middelpunt is. Het natuurgebied heeft een hoop zandvlaktes en kamduinen die worden omringt door dennen en eikenbomen. Het natuurgebied is zo’n 400 hectare groot, dus je kunt er een paar flinke wandelingen maken!


Foto: jannemanneke

De locaties op de kaart

Hieronder hebben we alle bovengenoemde locaties nog even voor je in kaart gebracht, zo weet je zeker dat je de juiste kant op gaat!

Inspiratie nodig?

Heb je nog wat inspiratie nodig? In de collectie Schitterend Overijssel hieronder zie je hoe je deze provincie op zijn best vastlegt!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Composities voor architectuurfotografie: oog voor het lijnenspel

Tips voor hondenfotografie – Maak prachtige portretten