in

9 fotogenieke fotolocaties in Noord-Holland


23 augustus 2020, 09:58

In deze serie geven we je negen mooie fotolocaties in een van de Nederlandse provincies. Dit keer bespreken we de meest fotogenieke locaties in Noord-Holland, een provincie in het noorden van Nederland.

In de tekst hieronder hebben we alle 9 fotolocaties voor het fotograferen van Noord-Holland even voor je uitgeschreven. Wil je precies weten waar je de locaties kunt vinden? Check dan het kaartje onderaan het artikel.

1. Haarlem

Haarlem is de hoofdstad van Noord-Holland. Deze gezellige stad zit vol prachtige fotografische hotspots. Van het bruisende straatleven tot de prachtige architectuur, er valt van alles te fotograferen. Kom ook eens in de avond naar de stad, want Haarlem is bijzonder mooi als de lichtjes aan gaan.


Foto: barthendrix

2. Amsterdam

Amsterdam is natuurlijk onze hoofdstad en dat maakt dat de stad al door heel veel camera’s is vastgelegd, het is dan ook een prachtige stad. Het drukke straatleven kan echter voor een uitdaging zorgen. Hoe leg je dat op een mooie manier vast? Amsterdam is de perfecte plek om daarop te oefenen!


Foto: josreimering

3. Texel

Het Waddeneiland Texel hoort bij de provincie Noord-Holland. Wij van Zoom.nl hebben ze niet geteld, maar er wordt gezegd dat er op Texel meer schapen leven dan mensen. Om schapen te fotograferen ga je dan ook naar Texel! Kom dan in de lente, wanneer de schapen jongen krijgen en de wei vol staat met schattige, dartelende lammetjes. Texel heeft verder ook een schitterende natuur, waar je helemaal los kunt gaan met je camera. Ga ook eens zeehonden spotten, neem je telelens mee en kijk hoe dichtbij je kunt komen.


Foto: nickdevries

4. Zaanse Schans

De Zaanse Schans is uniek in ons kleine landje. Het is een dorp vol houten huisjes, molens, schuren en werkplaatsen. De Zaanse Schans ligt grotendeels aan het water, waardoor je er prachtige landschapsfoto’s kunt maken.


Foto: john9999

5. Amsterdamse Waterleidingduinen

De naam zegt het al: de Amsterdamse waterleidingduinen liggen in de buurt van Amsterdam. In veel bezochte natuurgebied kun je prachtige wandelingen maken en de natuur in volle glorie aanschouwen. Je kunt hier ook dieren als vossen en damherten spotten, dus neem je telelens mee!


Foto: AndyvdSteen

6. Volendam

Volendam staat bekend om zijn klederdracht, maar dit gezellige dorp heeft nog veel meer te bieden. Het dorp heeft een prachtige haven, die een beetje doet denken aan de zo beroemde Nyhavn in Kopenhagen. Het dorp staat vol authentieke huisjes en heeft een hoop smalle straatjes die typerend zijn voor Volendam.


Foto: CherylLenora

7. Naardermeer

Het Naardermeer is het oudste Natuurmonument van Nederland. Het is een prachtig natuurgebied met veel water. Wandel langs de poelen, het moeras of de drassige weilanden en misschien kom je wel een van de zeldzame soorten die er leven tegen. Zo leven hier namelijk de otter en de purperreiger. Ook is de kans groot dat je, als je goed oplet, een ijsvogeltje ziet vliegen.


Foto: Arnoud78

8. Noord-Hollands Duinreservaat

Het Noord-Hollands Duinreservaat bestaat uit ongeveer 7300 hectare duingebied en is een van de grootste natuurgebieden van ons land. Je kunt er een hele hoop verschillende dieren en planten vinden om te fotograferen, maar ook het landschap is schitterend en erg geschikt om op de foto te zetten.


Foto: Lilian2010

9. IJsselmeer

Het IJsselmeer is het grootste meer van Nederland en mag dan ook niet ontbreken in dit lijstje. Vroeger was dit meer deel van de Zuiderzee, maar met de komst van de Afsluitdijk werd die verbinding afgesloten en ontstond het IJsselmeer. Het meer is een populaire locatie voor watersporters en je kunt er dan ook heerlijk varen.


Foto: marcbroekmanphotography

De locaties op een kaartje

Hieronder hebben we alle bovengenoemde locaties nog even voor je op een kaartje gezet, zo weet je zeker dat je de goede kant op gaat. Klik op de rode cameraatjes om de locaties te vergroten.

Inspiratie nodig?

Heb je nog wat inspiratie nodig voordat je op pad gaat? Bekijk dat de collectie Verbluffend Utrecht en zie hoe je deze provincie op zijn best vastlegd!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Mooie momenten om te fotograferen: het blauwe uur

7 tips voor zwangerschapsfotografie