in

9 fotogenieke fotolocaties in Groningen

19 juli 2020, 11:27

In deze serie geven we je negen mooie fotolocaties in een van de Nederlandse provincies. Dit keer bespreken we de mooiste plekjes in Groningen, een provincie helemaal in het noorden van ons land.

In de tekst hieronder hebben we alle 9 fotolocaties voor het fotograferen van Groningen even voor je uitgeschreven. Wil je precies weten waar je de locaties kunt vinden? Check dan het kaartje onderaan het artikel.

1. Nationaal Park het Lauwersmeer

In 1969 werd de Lauwerszee afgesloten, waardoor er een groot natuurgebied ontstond. Dit natuurgebied, met een overvloed aan water, wordt als een van de mooiste natuurgebieden van Nederland gezien. In het park kun je konikspaarden en schotse hooglanders vinden, maar ook een grote hoeveelheid verschillende watervogels, waaronder de zeearend.


Foto: PeterTulner

2. Groningen

Groningen is de hoofdstad van deze gelijknamige provincie en er is enorm veel te zien en te doen. Er hangt een gemoedelijke sfeer in de stad en je kunt makkelijk een paar dagen doorbrengen in deze stad. Bezoek bijvoorbeeld de schitterende stationshal, de vismarkt, de Folkingestraat of de allombekende Martinitoren.


Foto: MaxterBurg

3. ’t Roegwold

’t Roegwold is een kunstmatig aangelegd natuurgebied. Het werd in 2014 aangelegd en sinds dien is het een populaire wandellocatie. Er zijn veel verschillende planten- en vogelsoorten te vinden en dit is dan ook echt dé plek voor natuurfotografen.


Foto: eddy-reynecke

4. Vesting Bourtange

Aan het eind van de zestiende eeuw werd vesting Bourtagne gebouwd als verdedigingswerk in de Tachtigjarige Oorlog. Het is een prachtig bouwwerk, dat vooral van een bovenaanzicht zeer indrukwekkend is.


Foto: Dugu

5. Landgoed Fraeylemaborg

De Fraeylema familie woonde sinds de 13e eeuw op deze locatie en bouwde in de 18e eeuw deze burcht, die dus is vernoemd naar de familie. Het is een indrukwekkende burcht met een aangrenzend park van zo’n 23 hectare groot. Bij een bezoek aan de burcht is ook een wandeling door dit gebied zeker de moeite waard.


Foto: wilcovanderlaan

6. Hortus Botanicus Haren

De Hortus Haren is de grootste en oudste botanische tuin van Nederland. Er zijn enorm veel verschillende tuinen aangelegd, waaronder een Keltische tuin, een rotstuin, floriadetuinen en een Chinese tuin. Ook worden er regelmatig tentoonstellingen of activiteiten georganiseerd.


Foto: hindrikbunt

7. Rottumeroog

Er zijn geen bewoonde Waddeneilanden die bij de provincie Groningen horen. Toch is Rottumeroog, zeker voor de vogelaars onder ons, zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Het eiland is een beschermt natuurgebied waar enorm veel vogels nestelen. Daarom is het eiland in de zomer ook een aantal maanden alleen toegankelijk voor vogelwachters. Buiten die tijd kun je er echter prachtig wandelen en genieten van de vele vogels.


Foto: hansdirix

8. Reitdiephaven

Hoewel we de stad Groningen eigenlijk al besproken hebben is de Rijtdiephaven eigenlijk een puntje op zichzelf waard. Zoom.nl staat vól met foto’s van deze populaire haven en het is goed te begrijpen waarom fotografen zo aangetrokken worden tot deze haven. De vrolijk gekleurde huisjes naast elkaar zorgen voor een zeer aantrekkelijk foto-onderwerp!


Foto: eddy-reynecke

9. De Onlanden

Het natuurgebied De Onlanden ligt op de grens van Groningen en Drenthe. Het wordt ook wel de badkuip van Groningen genoemd, vanwege het uitgestrekte, moerasachtige gebied. Je kunt prachtig fietsen en wandelen in dit gebied. Er is een hoop wild te spotten, waaronder zeearenden en otters. Het gebied ligt niet zo ver van de stad Groningen, op een heldere dag kun je het vanuit de Martinitoren in de verte zien liggen.


Foto: druth

De locaties op een kaartje

Hieronder hebben we alle bovengenoemde locaties nog even voor je op een kaartje gezet, zo weet je zeker dat je de goede kant op gaat. Klik op de rode cameraatjes om de locaties te vergroten.

Inspiratie nodig?

Heb je nog wat inspiratie nodig voordat je op pad gaat? Bekijk dan onderstaande collectie en zie hoe je deze provincie op zijn best vastlegt!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Zo maak je zelf de beste profielfoto

Tegenlicht gebruiken in je foto’s – zo doe je dat!