in

9 fotogenieke fotolocaties in Friesland

2 augustus 2020, 10:47

In deze serie geven we je negen mooie fotolocaties in een van de Nederlandse provincies. Dit keer bespreken we de meest fotogenieke locaties in Friesland, een provincie in het noorden van Nederland.

In de tekst hieronder hebben we alle 9 fotolocaties voor het fotograferen van Friesland even voor je uitgeschreven. Wil je precies weten waar je de locaties kunt vinden? Check dan het kaartje onderaan het artikel.

1. Terschelling

Terschelling is één van de vier Waddeneilanden die bij de provincie horen. Het eiland is enorm populair bij vakantiegangers en heeft voor iedereen wel wat. Er zijn gezellige, pittoreske dorpjes, prachtige bossen en schitterende stranden. Voor natuurfotografen zijn de Waddeneilanden dé plek om eens lekker los te gaan op het fotograferen.


Foto: jemar72

2. Leeuwarden

Leeuwarden is de hoofdstad van Friesland. In 2018 werd Leeuwarden bekroond als culturele hoofdstad van Europa en die bekroning was dik verdient. De stad is de start en finish van de Elfstedentocht, maar heeft veel meer te bieden dan dat. Leeuwarden heeft een prachtig historisch centrum, waar architectuurfotografen zich heerlijk op uit kunnen leven. Ook straatfotografen kunnen goed aan de slag in de bruisende straten van Leeuwarden.


Foto: ronaldrozema

3. Sneek

Sneek staat bekend om de historische Sneeker Waterpoort. Sneek zit vol met gezellige winkelstraatjes en rijksmonumenten om te fotograferen. Verder wordt er veel gezeild op het Sneekermeer, wat ook voor mooie plaatjes kan zorgen.


Foto: phaaksma

4. Schiermonnikoog

Altijd al eens zeehonden op de foto willen zetten? Pak dan je telelens en ga naar Schiermonnikoog! Op de heen en terugweg kun je de dieren spotten, maar ook op het eiland zelf zijn er verschillende plekken waar je ze kunt vinden. Verder is Schiermonnikoog enorm gevarieerd, wat natuur betreft. Bossen, duinen, strand, polders en plassen: je kunt het allemaal op Schiermonnikoog vinden.


Foto: ThomasBartelds

5. Nationaal Park de Alde Feanen

Nationaal park De Alde Feanen is een groen stukje natuur met heel veel water en heel veel leven. Er is moeras, maar er zijn ook rietlanden, graslanden en plassen. In dit gebied broeden ongeveer honderd verschillende soorten vogels.


Foto: rudyman85

6. Afsluitdijk

De Afsluitdijk is de waterkering tussen Noort-Holland en Friesland, de dijk sluit het IJsselmeer af van de Waddenzee. De Afsluitdijk werd gebouwd om Nederland te beschermen tegen overstromingen. Door een lange sluitertijd te gebruiken kun je het water dat tegen de dijk aangolft en klotst op een mooie manier vastleggen.


Foto: ronaldrozema

7. Friese Meren

De Friese meren is niet direct een locatie. Het is een verzamelnaam voor een hele hoop meren in Friesland waar jaarlijks een hele hoop toeristen op komen zeilen. De grootste Friese meren zijn het Sneekermeer, het Tjeukemeer, het Heegermeer, de Fluessen, het Slotermeer en de Groote Brekken.


Foto: olav

8. Vlieland

Vlieland bestaat voor ongeveer de helft uit zand. Wil je dus een toffe Sahara-achtige shoot doen dan ben je in Vlieland op het juiste adres. Alle Waddeneilanden proberen vooruitstrevend te zijn op het gebied van duurzaamheid. Dit zorgt ervoor dat Vlieland, onder andere, dus ook een geweldige locatie is om verschillende vogelsoorten en zeehonden te spotten.


Foto: LiesbethPoelman

9. Ameland

Zoals op alle waddeneilanden heeft Ameland een prachtig strand en schitterende duinen om te fotografen. Rijd, fiets of wandel naar Hollum, waar je de vuurtoren vindt. Deze vuurtoren is een mooi onderwerp voor de fotografie en laat zich geduldig op de foto zetten.


Foto: John400D

De locaties op een kaartje

Hieronder hebben we alle bovengenoemde locaties nog even voor je op een kaartje gezet, zo weet je zeker dat je de goede kant op gaat. Klik op de rode cameraatjes om de locaties te vergroten.

Inspiratie nodig?

Heb je nog wat inspiratie nodig voordat je op pad gaat? Bekijk dan onderstaande collectie en zie hoe je deze provincie op zijn best vastlegt!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Betaalbare alternatieven voor Lightroom en Photoshop in 2020

De mooiste Belgische architectuur!