in

8 fotolocaties voor een loveshoot


14 februari 2021, 10:53

Vandaag is het Valentijn! Dat betekend dat het tijd is om een aantal romantische foto’s te maken. Ook de sneeuw ligt er nog en dat maakt deze Valentijn extra speciaal. Nog op zoek naar een leuke locatie voor je loveshoot voor vandaag of een andere dag? In dit artikel noemen we er een paar voor je.

Ga jij vandaag of binnenkort op pad om een verliefd stel op de foto te zetten? Dan kun je onderstaande locaties zeker niet missen! Let er bij het fotograferen wel op dat je genoeg afstand houd van het stel en dat je de corona maatregelen in acht houd. Een gewone loveshoot heeft vaak een wat lager niveau dan een echte trouwshoot en daarom wil je misschien niet de moeite nemen om een locatie speciaal te boeken. Daarom noemen we hieronder allemaal locaties waar je gemakkelijk naartoe kunt gaan.

In het artikel hieronder hebben we alle locaties even kort voor je uitgeschreven. Om ervoor te zorgen dat je de locaties ook weet te vinden, hebben we ze halverwege dit artikel nog even voor je in kaart gebracht. Als laatste geven we je nog een aantal tips om je loveshoot tot een succes te brengen. Zo ben je er helemaal klaar voor!

Alles leren over trouwfotografie?
Volg dan de Zoom Academy cursus Trouwfotografie! Je leert alles wat je moet weten als je gaat fotograferen op een bruiloft, zodat je straks de mooiste foto’s maakt.

1. Speulderbos

Het Speulderbos staat onder vrijwel alle fotografen in Nederland bekend als een van de mooiste bossen om te fotograferen. Dit bos staat dan ook niet voor niets bovenaan ons lijstje. Het is prachtig in werkelijk ieder seizoen, dus ga er vooral een keer op pad!

Foto: 19jannie64 · Nikon Coolpix P950

2. Loonse en Drunense Duinen

De Loonse en Drunense Duinen zijn in meer van onze locaties artikelen terug te vinden en dat is helemaal niet zo gek. De locatie wordt ook wel de Nederlandse Sahara genoemd, vanwege de enorme vlaktes vol stuifzand. Het gelige zand geeft direct een warme kleur aan je foto’s, wat voor een fijne sfeer zorgt. Perfect voor een loveshoot dus.


Foto: wendy1985 · Nikon D750 · ISO 100 · F 11.0 · 25 SEC · 24 MM

3. De Posbank

Eerder schreven we al over de mooiste heides van Nederland, de Posbank staat dan zeker in de top 5. De heide is niet alleen prachtig om te fotograferen wanneer deze in bloei staat. Heide heeft namelijk altijd een heerlijke sfeer om zich heen.

Foto: arjansijtsma · Canon EOS 80D (Canon) · ISO 100 · F 11.0 · 1/15 SEC · 11 MM

4. Garnwerd

Garnwerd is een klein dorpje gelegen in Groningen en wordt gezien als één van de mooiste dorpjes van de provincie. Garnwerd is een erg pittoresk en je kunt er prachtig fotograferen tussen de straatjes. Ben je op zoek naar nog meer pittoreske plekjes? Die kun je hier vinden.


Foto: ronnie-schuringa · Nikon D5200 · ISO 100 · F 4.5 · 1/80 SEC · 16 MM

5. Utrechtse Grachten

Amsterdam is niet de enige stad met prachtige grachten, Utrecht heeft grachten die net zo mooi zijn! Kies voor foto’s op een bootje waarmee je over de grachten vaart, of kies voor foto’s op een van de vele bruggetjes.


Foto: jolandavandijk · Canon EOS RP (Canon) · ISO 1600 · F 3.2 · 1/20 SEC · 24 MM

6. Oostpoort Delft

Ook de Oostpoort van Delft geeft een prachtige sfeer aan je foto’s. Het oude bouwwerk ligt prachtig langs het water en is perfect voor zowel landschapsfoto’s als een leuke loveshoot.


Foto: gijsr · Pentax K-3 · ISO 100 · F 11.0 · 15 SEC · 45 MM

7. Bloesempark Amstelveen

Toegegeven, het bloesempark in Amstelveen is vooral erg mooi als de bomen ook werkelijk in bloei staan en dat is op Valentijnsdag niet het geval. Toch vonden we het de moeite om deze geweldige locatie te noemen, omdat de locatie, wanneer de bloemen in bloei staan, perfect is voor een loveshoot.


Foto: jelleh · Canon EOS 5D Mark III · ISO 200 · F 4.0 · 1/1250 SEC · 40 MM

8. Strand van Scheveningen

Natuurlijk hoef je voor een loveshoot niet specifiek voor het strand van Scheveningen te kiezen, je kunt in feite naar ieder strand gaan. Toch heeft het strand van Scheveningen wel iets bijzonders. De pier, waar vandaan je uitzicht hebt over de zee, de gezellige promenade en het indrukwekkende kurhaus, het geeft allemaal sfeer aan het strand. En zo heb je op één locatie ook nog eens meerdere plekken om op te fotograferen.


Foto: m-podt · Onbekende Onbekend · ISO 100 · F 11.0 · 8 SEC · 11 MM

De locaties in kaart gebracht

Hieronder hebben we alle locaties die we hierboven beschreven even voor je in kaart gebracht. Zo weet je precies waar je ze kunt vinden. Klik op de rode cameraatjes om de locaties wat groter te bekijken.

Tips voor een loveshoot

Bij een loveshoot is het belangrijk dat de mensen die je op de foto zet, zich ook comfortabel voelen. Als ze gespannen of nerveus zijn, ga je dat gegarandeerd zien op de foto’s en krijg je niet van die mooie, spontane momenten. Hieronder geven we je drie tips over hoe je je modellen wat meer op hun gemak kunt laten voelen. Meer tips lezen? Die kun je hier vinden.

Maak kennis met het koppel

Een koppel kan het soms best wel lastig vinden om zich te voelen wanneer er een camera op hen gericht is. Om ervoor te zorgen dat niet alle foto’s er gemaakt en gênant uitzien, is het handig dat je van tevoren eerst even kennis maakt met het koppel. Dit kun je doen door een intake gesprek, of door een half uurtje van te voren eerst een kopje thee met ze te gaan drinken. Je kunt hen zo een beetje leren kennen en het ijs breken, waardoor het stel zich meer op zijn gemak zal voelen bij je.


Foto: miepmuis · Nikon D610 · ISO 100 · F 2.5 · 1/200 SEC · 105 MM

Maak een moodboard

Maak een moodboard voor de shoot. Bespreek met het koppel wat voor soort foto’s ze in gedachten hadden en stel zo een collectie van foto’s samen die dat idee allemaal hebben. Verzamel zo verschillende poses, die je modellen na kunnen doen tijdens de shoot. Geef ze ook aanwijzingen Mensen die het niet gewend zijn om voor de camera te staan, zullen er blij mee zijn en zo stel je ze wat meer op hun gemak.

Foto: jiscafotografie · Nikon D750

Tijdens de shoot

Praat ook met het stel tijdens de shoot. Als jullie je alleen maar focussen op het maken van de foto’s, zal de spanning snel toenemen. Je wilt het stel ook tijdens de shoot gerust stellen en als je de hele tijd met ze blijft praten, zullen ze veel meer ontspannen.


Foto: tails-of-life-photography · Nikon D750

Bekijk de video!

Belichting is op iedere foto enorm belangrijk. In de video hieronder leggen we je de basis van belichting nog even uit.

Inspiratie nodig?

Wil je wat Valentijnsfoto’s maken, maar heb je nog wat inspiratie nodig? Check dan onderstaande collectie en laat je inspireren!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Zo ga je beter fotograferen door goed te leren kijken!

Lightroom en Lightroom Classic synchroniseren: een stappenplan