in

7 fotolocaties voor het fotograferen van skaters

Sport is leuk om te fotograferen en kan soms een echte uitdaging zijn. Skaters zijn daarbij een gaaf onderwerp om vast te leggen. Het is dan leuk om op zoek te gaan naar een skatepark, waar je een hoop skaters kunt fotograferen. In dit artikel zochten we daarom een paar gave skateparken voor je op.

In het artikel hieronder hebben we een paar prachtige skateparken in Nederland voor je op een rijtje gezet. Om ervoor te zorgen dat je deze parken ook weet te vinden, hebben we ze na de opsomming even voor je in kaart gebracht. Aan het eind van het artikel geven we je nog een paar korte tips voor sportfotografie, zodat je zeker weet dat je goed voorbereid op pad gaat. Benieuwd naar onze andere locatie artikelen? Die vind je hier.

Meer leren over sport fotograferen? In de Zoom Academy cursus Beweging en Actie leer je alles over het vastleggen van beweging.

1. Skatepark Noord

Dit indoor skatepark in Amsterdam ziet er strak uit en is relatief goed verlicht, wat fotograferen een stuk makkelijker maakt. Het park heeft verschillende niveau’s, waardoor jong en oud hier allemaal samenkomen. De sfeer in Noord is fijn en het park is strak ingericht. Zo kun je hier heerlijk fotograferen.

2. Ladybird Skatepark

Het Ladybird Skatepark in Tilburg is van wereldklasse, waardoor je hier veel ervaren skaters tegen zult komen. Het park is indoor, maar boven een deel van het track zit een dak vol ramen, waardoor je veel natuurlijk licht hebt. Andere delen kunnen wat donkerder zijn.

skaters

Foto: Kimoostelbos

3. Area 51

Dit skatepark is volledig uit hout gemaakt, wat ten eerste al voor een heerlijk geluid zorgt. Ook dit is een indoor skatepark met wat flinke raampartijen, waardoor je ook hier weer veel natuurlijk licht hebt om mee te werken. Area 51 in Eindhoven is daarbij ook een van de grootste indoor skateparken van Nederland.

skaters

Foto: Alex-Maas

4. Westblaak

In het centrum van Rotterdam kun je dit skatepark vinden. Westblaak is een prachtig, outdoor skatepark waar veel verschillende obstakels te vinden zijn. Omdat het park daarbij in 2015 nog is gerenoveerd, past het precies bij de sfeer van de stad.

skaters

Foto: sbx – ISO 320 · ƒ/4 · 1/5000s · 70mm

5. Maasplaza

Net zoals in Westblaak, zijn veel van de obstakels op Maasplaza in Dordrecht met de hand vormgegeven. Je komt hier dus unieke obstakels tegen. Maasplaza is een outdoor skatepark, waar je ook tijdens een regenachtige dag goed terecht kunt, het park is namelijk gedeeltelijk gepositioneerd onder een brug. 

skaters

Foto: suuslemmen – ISO 200 · ƒ/5.6 · 1/1600s · 110mm

6. Skatepark Arnhem

Het skatepark in Almere is klein maar fijn. De locatie is prachtig en ook het park zelf is mooi vormgegeven. Het park is een outdoor skatepark, waardoor je meestal meer dan voldoende daglicht hebt om mee aan de slag te gaan.

7. Colosseum

Nee, we hebben het hier niet over het colosseum in Rome. In Groningen kun je skatepark het Colosseum vinden. Het skatepark is indoor en is niet altijd bijster goed belicht, maar het is wel een prachtig park om te fotograferen. Zo is de sfeer in dit skatepark heerlijk.

De fotolocaties voor skaters op de kaart

Goed, we hebben je nu wat vertelt over de locaties, maar het is natuurlijk ook fijn als je ze allemaal weet te vinden. Hieronder hebben we de locaties om skaters dan ook even voor je in kaart gebracht. Klik op het rode cameraatje om het adres te bekijken. Wil je op zoek naar andere skateparken? Skateplaza maakte een kaart met alle skateparken in Nederland.

Tips om skaters te fotograferen

Skaten is een sport en het fotograferen van skaters valt dan ook onder de sportfotografie. Er zijn een paar dingen waar je op moet letten bij sportfotografie, maar wanneer je skaters gaat fotograferen zijn er daarbuiten ook nog een paar dingen waar je op moet letten. Om je een beetje op weg te helpen, geven we je hieronder drie tips voor het fotograferen van skaters. Meer leren? Lees dan: Onmisbare tips voor sportfotografie.

Hoge sluitertijd

Sportfotografie draait natuurlijk om beweging. Je wilt graag de beweging bevriezen en de inspanningen van de sporter vastleggen. Dat doe je met een hoge sluitertijd. Afhankelijk van hoe snel je sporter beweegt en waar jij precies staat, stel je de sluitertijd in. Maak daarbij altijd wat testfoto’s om te kijken of je foto echt scherp is. Daarna kun je je iso en je diafragma in gaan stellen. In het artikel Tips voor scherpere sportfoto’s vertellen we je hier meer over.

skaters

Foto: jo666

Ga voor sfeer

Skaten is niet zomaar een sport, het is haast een levensstijl. Skaters hebben vaak een heel eigen kledingstijl en in skateparken heerst dan vaak ook een bepaalde sfeer. Om een echt goede skatefoto te maken, is het daarom niet alleen belangrijk dat je de trucks van de skater goed vastlegt, maar ook de stijl van de skater en de sfeer van het park.

skaters

Foto: Patrick-D3300 – ISO 110 · ƒ/3.5 · 1/250s · 18mm

Objectieven

Het kiezen van het juiste objectief als je skatefoto’s gaat maken, kan lastig zijn. Een groothoeklens kan namelijk erg gaaf werken bij het fotograferen van skaters, maar het zorgt er ook voor dat je erg dicht op je onderwerp moet staan. Kies je voor een lens met meer bereik, zoals een 70-200 mm, dan heb je wat meer vrijheid wat betreft het kiezen van je standpunt.

skaters

Foto: barney460 – ISO 200 · ƒ/5 · 1/2000s · 8mm

Bekijk de video!

Een hoop van de skateparken die we hierboven noemen zijn binnen, wat voor een extra belichtingsuitdaging zorgt. Om je daarmee te helpen, hebben we een video opgezocht waarin we je nog wat tips geven voor sportfotografie in binnenlocaties.

Inspiratie nodig?

Ga je binnenkort op pad, maar heb je nog even wat inspiratie nodig? Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij de galerij Skaters voor je gemaakt. Hierin kun je de mooiste skatefoto’s vinden. Klik op de galerijtitel of op de foto hieronder om naar de galerij te gaan.

skaters

Klik op de foto om naar de galerij te gaan


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Beginnen met landschapsfotografie: de kracht van het standpunt

Zoom.nl magazine 10/2021 is uit!