in

7 fotogenieke locaties in Nederland!

Redactie

Nederland heeft veel prachtige steden en dorpjes. We noemen 7 van de meest fotogenieke plekken en steden in Nederland! Ben jij er al geweest?

Wil je meer leren over fotografie en ook prachtige foto’s leren maken? Bekijk dan onze Basiscursus Fotografie

Laaxum, Friesland
In het westen van Gaasterland aan het IJsselmeer ligt het kleine plaatsje Laaxum. Laaxum staat bekend als het kleinste vissersdorpje van Europa. Er staan namelijk maar elf huizen en één boerderij. Het aanwezige recreatieterrein is inmiddels een bescheiden attractie voor toeristen die het plaatsje bezoeken.

Fritskooijmans

Kiekkaaste, Groningen
Kiekkaaste is de enige buitendijkse vogelkijkhut van Nederland. Bonte strandlopers en andere vogels zijn er goed te fotograferen! Je bereikt de plek met de auto en het is ongeveer drie kwartier vanaf het centrum van Groningen. Ook is het huisje zelf ook zeker als onderwerp van je fotografie te gebruiken!

Frits1983

Kop van Zuid, Zuid-Holland
De Kop van Zuid is een populaire plek om te fotograferen. Vooral ’s avonds zorgt het voor een prachtig uitzicht op de stad, mede doordat hier de hoogste wolkenkrabber van de Benelux staat, de Maastoren! Ideaal voor stads- en architectuurfotografen!

Edwin64

Kinderdijk, Zuid-Holland
Niet te vergeten is er natuurlijk Kinderdijk in Zuid-Holland. Het dorp heeft zelfs internationale bekendheid gekregen door de 19 molens die er te vinden zijn. De molens zelf staan op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en zijn dus ook een gewilde plek voor toeristen.

Fabrizio

Delfshaven, Zuid-Holland
Veel toeristen (en fotografen) gaan voor de grachten van Nederland naar onze hoofdstad, maar ook in Rotterdam zijn deze prachtige grachten te vinden. In de stadswijk Delfshaven staan veel historische grachtenpanden en arbeiderswoningen die een fotogenieke plek opleveren.

Hat53

Oisterwijkse Vennen, Noord-Brabant
Ben je een natuurfotograaf? Dan moet je beslist naar de Oisterwijkse Vennen vlakbij Tilburg. Dit gebied stamt uit de laatste IJstijd. Er zijn zeldzame vogels en planten te spotten en het gebied is ideaal om te wandelen, fietsen en zeker te fotograferen!

Hansjolie

Reitdiep haven, Groningen
Met bus 11 vanaf het centrum van Groningen bereik je na twintig minuten Reitdiep. Dit is een jachthaven met kleurrijke Scandinavische woningen aan het water. Een plek voor prachtige beelden, zowel overdag als ’s nachts!

Melvin-Jonker

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Sluitertijd gebruiken bij sport: bevriezen of bewegen?

Lightroom vs Capture One – welke moet je hebben?