in

13 fotolocaties voor het maken van trouwfoto’s


15 november 2020, 11:24

Een bruidspaar heeft je gevraagd de foto’s voor hun bruiloft te maken en zijn op zoek naar een leuke locatie om de foto’s te maken. Natuurlijk help je dan graag met het vinden van een prachtige locatie. Wij helpen je een eindje op weg en zetten een aantal schitterende trouwfotolocaties voor je op een rijtje!

Het is de droom van heel veel mensen: trouwen. Wanneer het dan zo ver is wil je dat alles perfect is en wil je een hoop mooie foto’s voor later. Dan is het de taak van de fotograaf (jij dus) om deze foto’s te maken tijdens de fotoshoot. Natuurlijk ben je erbij tijdens de ceremonie, maar een trouwshoot hoort er ook bij en dus ben je op zoek naar een leuke fotolocatie.

Wij deden alvast wat onderzoek voor je en zijn op een hele lijst met locaties uitgekomen. Die kun je hieronder vinden. Na de uitgeschreven locaties vind je een kaartje met alle locaties daarop en daarna geven we je nog een aantal tips voor het doen van een loveshoot. Zo ga je helemaal voorbereid op pad!

Word een pro in trouwfotografie!
Wil je meer leren over het maken van trouwfoto’s tijdens een loveshoot, maar ook tijdens de bruiloft zelf? Volg dan de Zoom Academy cursus Trouwfotografie en leer alles over het fotograferen van bruiloften!

1. Kasteel de Hooge Vuursche

Deze prachtige locatie wordt door velen genoemd als mooiste trouwlocatie van Nederland. Het mooi gerenoveerde kasteel heeft een klassieke, sfeervolle uitstraling. Perfect voor trouwfoto’s dus als je hier een fotoshoot doet!


Foto: Anthony van Diepen

2. Orangerie Elswout in Overveen

In deze voormalige Orangerie overwinterden voorheen een hoop fruitbomen. Hierdoor heeft de locatie vele ramen en deuren en veel natuurlijk licht. Daardoor is deze locatie perfect voor elk seizoen. Deze chique trouwlocatie ligt op Landgoed Elswout, dat door velen één van de mooiste landgoederen van Nederland wordt genoemd. Er zijn genoeg bijzondere plekjes op dit landgoed waar je schitterende foto’s kunt maken en daarom hoort deze locatie dan ook echt op de lijst.


Foto: fotohela

3. Hortus Botanicus

Het voordeel van trouwfoto’s maken in een kas is simpel: het geeft het gevoel alsof je buiten bent, maar wanneer het slecht weer is, sta je toch heerlijk droog binnen. In Nederland zijn er meerdere botanische tuinen, twee hiervan zijn deze in Amsterdam en de botanische tuinen in Leiden. De Hortus botanicus in Leiden is de oudste botanische tuin van Nederland en wanneer het mooi weer is, kun je hier ook nog naar buiten om daar een aantal foto’s te maken. Schitterend dus!


Foto: FreddeLangen

4. De Veluwe

Nationaal Park de Hoge Veluwe blijft maar terugkomen op onze lijstjes en dat is ook niet zo gek, want het natuurgebied is ronduit schitterend. Maak foto’s in de groene, oude bossen van het park of kom wanneer de heide in bloei staat en geniet van de prachtige paarse deken.


Foto: Drwizz

5. Blijdorp

Trouwfoto’s maken in een dierentuin klinkt misschien een beetje raar, maar het is helemaal niet zo gek. Dierentuinen hebben namelijk behoorlijk veel verschillende settings om foto’s te kunnen maken. Blijdorp is dé dierentuin om trouwfoto’s te maken. De dierentuin heeft een zeekoepel, waar het bruidspaar prachtig onder kan staan, en de grootste vlindertuin van Europa. Stel je eens voor: een trouwfoto met vlinders die overal om het bruidspaar heen fladderen. Hoe romantisch is dat?


Foto: Ferrykrauweel

6. Loonse en Drunense duinen

De Loonse en Drunense duinen worden ook wel de Nederlandse Sahara genoemd. Het natuurgebied heeft prachtige bossen, maar staat voornamelijk bekend om de uitgestrekte zandvlaktes van het gebied. Deze zandvlaktes geven een heerlijke, wereldse indruk en zorgen ervoor dat je, na het maken van de foto, wel twee keer moet kijken om te beseffen dat de foto gewoon in Nederland is gemaakt.


Foto: Jiscafotografie

7. De Suikerfabriek

In Zevenbergen staan maar liefst vier oude suikerfabrieken. De Azelma, de eerste suikerfabriek van Nederland, werd hier opgericht. Het maken van foto’s in deze suikerfabriek zorgt er niet alleen voor dat je lekker droog blijft met slecht weer, maar geeft ook nog eens een hele speciale, industriële sfeer aan de foto.


Foto: CrazyPhunk

8. Blind Walls Gallery

De Blind Walls Gallery is een prachtig openluchtmuseum voor street art en graffiti dat zich uitspreidt over heel Breda. Er zijn meer dan 80 muurschilderingen door de stad te vinden en deze vormen dan ook een prachtige achtergrond voor een paar kleurrijke, stoere trouwfoto’s.


Foto: NaomiVissers

9. Metaal Kathedraal

Dit gebouw in Utrecht heeft een bijzondere geschiedenis. De kathedraal was oorspronkelijk een rooms-katholieke kerk, maar werd later omgebouwd tot fabriek. Nu dient het gebouw als culturele broedplaats. De kathedraal is ook af te huren voor bijvoorbeeld een fotoshoot en dat is zeker de moeite waard, want het gebouw is zowel van binnen als van buiten schitterend.


Foto: Beyoufotografie

10. Radio Kootwijk

Om te beginnen: de omgeving van radio Kootwijk is schitterend en alleen al deze omgeving maakt het de moeite waard om bij het voormalige radiostation te gaan fotograferen. Verder is het gebouw een iconisch gebouw in de Nederlandse geschiedenis. Het gebouw is beperkt toegankelijk en wanneer je binnen foto’s wilt maken moet je hiervoor een afspraak maken met Staatsbosbeheer. Dat is echter wel zeker de moeite waard, want de grote hal in het gebouw is werkelijk schitterend. De vloer heeft een patroon van witte en zwarte strepen en de metershoge ramen zorgen voor een mooie natuurlijke lichtinval. Verder is ook de Theaterloods die bij het gebouw hoort een prachtige, originele locatie voor het maken van trouwfoto’s.


Foto: Drwizz

11. Strand van Scheveningen

Op het strand van Scheveningen vind je een aantal schitterende plekken om te fotograferen. Ten eerste is het strand zelf natuurlijk een mooie plek om een aantal foto’s te maken. Denk je eens in: het bruidspaar hand in hand wandelend door de branding bij zonsondergang. Ook de pier van scheveningen kan echter voor mooie foto’s zorgen en dan hebben we natuurlijk het wereldberoemde Kurhaus nog niet besproken. Dit prachtige, imposante gebouw dient als mooie achtergrond in vele trouwfoto’s.


Foto: SanderKristiaan

12. Slot Zeist

Dit imposante slot vormt een prachtig decor voor trouwfoto’s. Zowel de uitgebreide engelse tuinen, als de binnenplaats en de verschillende kamers in het slot zijn perfect voor het maken van de mooiste trouwfoto’s. Sla vooral de enorme trap met de geweldige kroonluchter niet over, want er is toch niets zo mooi als een romantische foto op een prachtig afgewerkte trap?


Foto: DennisBorman

13. Landgoed Wallsteijn

Dit landgoed ligt helemaal in het zuiden van Brabant tegen de Belgische grens aan. De kern van het landgoed bestaat uit een statig wit landhuis waar een aantal pauwen los over het erf lopen. Zowel het landhuis als de prachtig ingerichte tuin vormen een mooi decor voor trouwfoto’s. Loop je een stukje verder dan kom je bij de Engelse moestuin, die vol gewassen en rozen staat. Het landgoed grenst aan natuurgebied de Oude Buisse Heide. Hoewel dit natuurgebied niet zo bekend is als de Veluwe of het Speulderbos, staat het bij veel boswachters in de omgeving bekend als één van de mooiste natuurgebieden van Brabant. Over het landgoed loopt een wandelroute die langs drie authentieke theehuisjes komen, net zoals langs de voormalige woning van Henriëtte Roland Holst. Zowel de theehuisjes als de voormalige woning van de dichteres zijn ook leuke plekken om een trouwfoto te maken.


Foto: Erik-de-Klerck

Check de kaart!

In de kaart hieronder kun je alle locaties hierboven vinden. Klik op de rode cameraatjes om de adressen en info te bekijken.

Tips voor een loveshoot

Als je een loveshoot gaat doen, wil je de relatie tussen de twee geliefden goed over laten komen. Zeker wanneer het een trouwshoot is, is het enorm belangrijk dat de foto’s mooi lukken. Er staat dan best wel wat druk op je, want zulke foto’s zijn belangrijk voor het bruidspaar. Met de tips hierboven heb je een goede locatie al weten te tackelen, hieronder geven we je nog een paar andere tips voor het maken van trouwfoto’s.

Op zoek naar mooie locaties om te trouwen of om foto’s te maken? In deze database vind je meer dan 4500 trouwlocaties door heel Nederland!

Neem voldoende gear mee

Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent en dat je dus ook alle spullen bij hebt die je eventueel nodig gaat hebben. Neem dus je statief mee, een extra paar batterijen, een paar extra SD-kaartjes, eventueel je opzetflitser en andere spullen die je denkt nodig te hebben. Zo weet je zeker dat je alles bij hebt en dat je klaar staat om de mooiste foto’s te maken.


Foto: krachtfotografie

Ga voor variatie

Blijf niet hangen in de standaard portretten, maar laat je modellen ook eens wat interessants doen. Laat ze een stukje wandelen, ergens op zitten, iets anders doen, of natuurlijk elkaar kussen. Natuurlijk kun je portretten ook niet helemaal links laten liggen, dat zou ook zonde zijn. Laat het stel naar elkaar kijken in plaats van naar de camera, laat hem een kusje op haar voorhoofd geven of iets in haar oor fluisteren. Praat tussendoor met het koppel, vraag hoe ze elkaar hebben ontmoet en laat ze leuke verhalen over hun relatie vertellen, zo ontstaan er vaak mooie, spontane momenten.


Foto: robinlooy

Kies de juiste tijd

Het kiezen van de juiste tijd is voor iedere fotoshoot belangrijk, maar voor een loveshoot is dit misschien wel één van de belangrijkste factoren. Het juiste licht kan enorm veel doen voor je foto. Kies bijvoorbeeld voor een shoot tijdens het gouden uurtje, zo krijgen de foto’s een prachtig, gouden randje en een romantische sfeer.

Heeft iemand je gevraagd om op een bruiloft te komen fotograferen? Dit is hoe je het aanpakt!


Foto: WMax70

Meer inspiratie nodig?

Check dan de collectie ‘Romantische Trouwfoto’s’ en laat je inspireren!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Trucs om de ISO-waarde laag te houden

Het juiste standpunt